Ρήγα Βασιλική

  Η Βασιλική Ρήγα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών στο γνωστικό αντικείμενο "Θεατρική έκφραση, ρυθμός και κίνηση στην προσχολική αγωγή". Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με Δίπλωμα Ειδικότητας στο άθλημα της "Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής" και Δίπλωμα "Αθλητικής Δημοσιογραφίας" από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1990). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (D.E.A., 1991) και Διδακτορικού Διπλώματος (Doctorat, 1995) στις "Επιστήμες και Θεωρία των Μορφών της Αγωγής" από το Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Επιστημών του Στρασβούργου (U.S.H.S., Γαλλία), καθώς και κάτοχος Πιστοποιητικού Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στην "Ανοικτή και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση" (1999) από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (I.K.Y.) για τις προπτυχιακές σπουδές και της Ακαδημίας του Στρασβούργου για τις μεταπτυχιακές της σπουδές.
  Από το 1997 έχει συνεργαστεί με τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλίας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Αθήνας και πολλά πανεπιστήμια στην Ευρώπη και την Αμερική. Το χειμερινό εξάμηνο 2015-2016 εργάστηκε για έξι μήνες ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Villanova University, Department of Communication, USA, και εκπόνησε ευρεία έρευνα στο ακαδημαϊκό αντικείμενο των “Performance Studies”. Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων και συντονίστρια ευρωπαικών και διεθνών προγραμμάτων, ενώ είναι εμπειρογνώμων και αξιολογήτρια Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Προγραμμάτων Σπουδών στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.). Από το 2010 είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και το συντονισμό του Παιδικού Φεστιβάλ του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. (www.childrenfestival.gr).
  Ήταν Επιστημονική Υπεύθυνη (2006-2009) και επιστημονικός συνεργάτης (2000-2009) της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Εταιρεία για την Ανάπτυξη και τη Δημιουργική Απασχόληση των Παιδιών" και μέλος της επταμελούς διεθνούς συμβουλευτικής επιτροπής “International Standards Advisory Board” της ISSA (International Step by Step Association). Σήμερα είναι μέλος του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Ερευνών και Επιμόρφωσης του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η., της ΟΜΕΡ (Organisation Mondiale pour L'Éducation Préscolaire), της ITRA (International Toy Research Association), της Ελ.Επ.Ε.Ψ. (Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ψυχοκινητικής), της IPLA (International Physical Literacy Association), του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και της E.E.E.E. (Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων).
  Από το 2022 είναι επικεφαλής χώρας και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από την IPLA για τον Κινητικό Γραμματισμό στην Ελλάδα. Έχει δημιουργήσει και συντονίζει το Δίκτυο για τον Κινητικό Γραμματισμό στην Ελλάδα http://epee.upatras.gr/kinhtikos-grammatismos/.